Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rk-2
Skoop sessions
Rk2

Charlie Chaplin Restored

Charlie Chaplin Restored

Schrijver, regisseur, componist, acteur, komiek,.. Charlie Chaplin was de eerste globale wereldster na Jezus van Nazareth dankzij zijn personage ‘The Little Tramp’, waarmee hij tientallen films maakte. Vorig jaar werd zijn meesterwerk ‘The Kid’ 100 jaar. Hoog tijd om enkele van zijn meest memorabele films terug op het witte doek te halen in digitaal gerestaureerde versies. In het komende filmseizoen 2022-2023 mag u zich dus verwachten aan een maandelijkse dosis Charlie Chaplin in Studio Skoop.

list
Charles Chaplin - Originele versie - 53 min.
THE KID was Chaplin’s eerste lange speelfilm en hij combineerde daarin komedie met drama. De film was in 1921 wereldwijd een enorm box-office succes. De tijdloze film is nog altijd zeer geliefd bij jong en oud.
Vanaf 28 september

list
Charles Chaplin - Ned. ondertiteld - 81 min.
Nadat Chaplin met zijn personage The Little Tramp erg succesvol was geworden wilde hij ook wel eens zijn serieuze kant laten zien, en koos hij ervoor níet de hoofdrol te spelen in deze film
Vanaf 26 oktober

list
Charles Chaplin - Ned. ondertiteld - 72 min.
In deze wondere wereld waar schoenveters op spaghetti lijken en broodjes balletschoenen worden, verandert alchemist Chaplin goud in poëzie.
Vanaf 23 november

list
Charles Chaplin - Ned. ondertiteld - 72 min.
THE CIRCUS is een film met alle bekende ingrediënten die Chaplins films zo succesvol en geliefd maakten.
Vanaf 21 december

list
Charles Chaplin - Ned. ondertiteld - 87 min.
De film weet de kijker zo te beroeren en aan het lachen te maken dat de film in 1998 werd opgenomen in de Top-100 American Films van het American Film Institute.
Vanaf 25 januari

list
Charles Chaplin - Ned. ondertiteld - 87 min.
MODERN TIMES wordt geprezen om zijn kritische kijk op productiviteit in de vroege twintigste eeuw en daarna. Maar men zegt dat de film ook de komst van de geluidsfilm becommentarieert.
Vanaf 22 februari

list
Charles Chaplin - Ned. ondertiteld - 125 min.
Een joodse kapper komt na twintig jaar thuis en treft zijn vervallen kapsalon aan besmeurd met haatdragende graffiti: het werk van een tiranniek regime onder leiding van xenofobe dictator Hynkel.
Vanaf 22 maart

list
Charles Chaplin - Ned. ondertiteld - 124 min.
Een sluwe maar cynische man onderhoudt zijn familie door rijke vrouwen te trouwen en daarna te vermoorden voor hun fortuin. Het werk heeft echter zijn beroepsrisico’s.
Vanaf 26 april

list
Charles Chaplin - Ned. ondertiteld - 137 min.
Een voormalig beroemde variété-ster voorkomt dat een jonge ballerina zelfmoord pleegt. Hij helpt haar te herstellen en haar zelfvertrouwen terug te vinden, zodat ze weer kan terugkeren naar het podium.
Vanaf 24 mei

list
Charles Chaplin - Ned. ondertiteld - 105 min.
Een scherpe satire over alles, van communisme tot aan consumentisme.
Vanaf 21 juni