Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Aprk
Rk
Jp-affiche-2024-2-695x973

Italiaans Cineforum 2023

Het Italiaans Cineforum is een jaarlijks terugkerende filmreeks die loopt van januari tot april i.s.m. met socio-culturele organisatie Il Caffè.

Eén vrijdag per maand vertonen we een Italiaanse kwaliteitsfilm, telkens een (hedendaagse) klassieker (Nederlands ondertiteld), en met een inleiding in het Italiaans door Professor Mara Santi.

U kunt hieronder voor alle films reeds tickets online aankopen. Door terug te keren naar deze pagina nadat u uw tickets aan uw mandje heeft toegevoegd, kunt u voor meerdere vertoningen tickets in uw mandje doen, alvorens alles tezamen af te rekenen.

————————————————————

REEDS VOORBIJ IN DEZE REEKS:

NOSTALGIA
Mario Martone - Italië/Frankrijk - 2022 - 117 min.
met Pierfrancesco Favino, Francesco Di Leva, Tommaso Ragno, Aurora Quattrocchi, ...
Filmfestival Cannes 2022: genomineerd voor de Gouden Palm

Felice Lasco keert terug naar zijn geboortestad Napels om voor zijn doodzieke moeder te zorgen. Hij is meer dan veertig jaar weggeweest; deze tijd heeft hij doorgebracht in het Midden-Oosten en Afrika. Nu hij terug in het Sanità-gebied is, herontdekt hij verscheidene plaatsen uit zijn verleden, ontdekt hij nieuwe gebruiken en regels in de stad, en dat iets uit het verleden nog steeds bij hem lijkt te knagen. Ook ontmoet hij in Napels weer een oude vriend, Oreste, die de criminaliteit in is gegaan.

Deze vertoning vond plaats op vrijdag 28 april 2023 om 19u45.

MARX CAN WAIT (MARX PUÒ ASPETTARE)
Marco Bellocchio - Italië - 2021 - 96 min.
Documentaire

Camillo stierf in 1968. Bijna vijftig jaar later brengt Marco Bellocchio zijn hele familie samen voor een lunch. Met zijn familie en degenen die hem kenden, praat hij over Camillo, zijn tweelingbroer die op 29-jarige leeftijd overleed. Terugdenkend aan de gebeurtenissen van de voorbije jaren en door met iedereen aanwezig te praten, reconstrueert Marco het verleden. Eindelijk kan hij de geest die hem al zijn hele leven achtervolgt een gezicht geven.

Bellocchio brengt via zijn familie het verhaal van zijn broer tot leven, zonder filters of terughoudendheid. Het wordt een onderzoek naar een historische periode die tevens de rode draad van zijn vorige films vormt.

Deze vertoning vond plaats op vrijdag 10 maart 2023 om 19u45.

PICCOLO CORPO
Laura Samani - Italië/Slovenië/Frankrijk - 2021 - 89 min.
met Celeste Cescutti, Ondina Quadri, ...

Italië, 1900. Agata besluit in haar eentje een reis te maken door het ruige Italië op zoek naar verlossing voor haar dochter. Een missie niet geheel zonder gevaren als jonge vrouw in die tijd. Onderweg vindt ze hulp van de rondtrekkende Lynx en samen trotseren ze de elementen, vooroordelen en het betoverende maar intimiderende Italiaanse landschap op zoek naar een wonder voor haar kindje.

Deze vertoning vond plaats op vrijdag 17 februari 2023 om 19u45.

FREAKS OUT
Gabriele Mainetti - Italië/België - 2021 - 141 min.
met Claudio Santamaria, Aurora Giovinazzo, Pietro Castellitto, Franz Rogowski, ...

Matilde, Cencio, Fulvio en Mario werken in het circus en zijn als familie wanneer de Tweede Wereldoorlog in Rome uitbreekt. De circuseigenaar Israel zoekt naar een manier om samen het land te verlaten, maar verdwijnt hierdoor van het toneel. De vier vrienden blijven verweesd achter. Zonder werkplek verliezen ze hun plaats in de maatschappij. Als freaks zwerven ze rond in een door oorlog verscheurde stad.

Deze vertoning vond plaats op vrijdag 27 januari 2023 om 19u45.

————————————————————

VORIGE EDITIES:

ITALIAANS CINEFORUM 2022

ITALIAANS CINEFORUM 2020