Bezoek onze mobiele website

Nymphomaniac - Part 1

Lars von Trier - Denemarken - 2013 - 117 min.
met Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Christian Slater, Uma Thurman, …

In het kader van DE GENTSE FILMFEESTEN
- op donderdag 14 juli om 19.45
- op woensdag 20 juli om 22.15
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

De films van von Trier gaan steeds gepaard met de nodige controverse, maar door de lange speelduur van ‘Nymph()maniac’, de aangekondigde expliciete seksscènes, de onverklaarbare stilzwijgende hype rond de film, na de genitale mutilaties in ‘Antichrist’ en het meemaken van de Apocalyps in ‘Melancholia, waren de verwachtingen in 2013 uitzonderlijk hoog gespannen. Charlotte Gainsbourg, stilaan von Triers muze, zou het opnieuw hard te verduren krijgen. De film, die voor een stuk in Gent werd opgenomen, met o.a. bijrolletjes voor Michaël Pas & Ivan Pecnik, ontgoochelde allerminst.

‘Nymph()maniac’ is het poëtische en wilde verhaal over de erotische ontwikkeling van een vrouw vanaf haar geboorte tot haar vijftigste, verteld door de ogen van het hoofdpersonage Joe, een zelfverklaarde nymfomane. Op een koude winteravond botst de oude charmante vrijgezel Seligman op een afgetroefde Joe in een steegje. Hij neemt de vrouw mee naar zijn huis, waar hij haar wonden verzorgt en geïnteresseerd vragen stelt over haar leven. Hij luistert aandachtig wanneer Joe in de volgende 8 hoofdstukken haar verhaal uit de doeken doet. Ze houdt er een vrijpostige, uitgebreide en onwaarschijnlijke levenswandel op na, rijk aan fantasierijke associaties en wederkerige incidenten…

We vertonen beide delen in het kader van de Gentse Filmfeesten. U kunt ze aansluitend bekijken of met een dagje ertussen.

Klik hier voor Deel 2

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art