Nu in Studio Skoop
Sunlight Okiku and the World Branded to Kill Anime Supremacy! Barber Mukoda Baby Assassins TamaGra Animations + kindernamiddag Sensei, Would You Sit Beside Me? ito Love Life Broken Commandment The Great Dictator Titina NV Godland (Vanskabte land) GHENT INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL: “KIDS AT THE CINEMA” GHENT INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL: “INTERNATIONAL SHORT FILM EVENING” Mon Crime Aftersun De Acht Bergen (Le Otto Montagne) Tár The Fabelmans The Banshees of Inisherin Empire of Light Close The Son La Syndicaliste Good Luck to You, Leo Grande Knor
Nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox
Rabot
Christina Vandekerckhove - België - 2017 - 93 min.
Documentaire
In het kader van DE GENTSE FILMFEESTEN
- op zondag 17 juli om 17.15
- op vrijdag 22 juli om 20.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)
‘Rabot’ vertelt het verhaal van het sociale woonblok dat enkele jaren terug tegen de vlakte ging. Mensen die een uitweg zoeken in hun miserie komen er van het dak springen, zij die nergens anders een woning vonden, kregen er een plaats. Zowel de bewoners als het gebouw moeten weg, het einde van een woelig tijdperk. We volgen een aantal bewoners tijdens de laatste maanden van hun leven in de woontoren. Een raamvertelling over liefde, eenzaamheid en armoede in het hart van onze Westerse samenleving.
De problematiek van armoede, in een regio die als één van de rijkste ter wereld wordt beschouwd, is brandend actueel. Het zijn verhalen die verteld moeten worden. In de film maken we kennis met een veelheid aan personages die ons een inkijk geven in het reilen en zeilen van hun micro-maatschappij. Een klein dorp in de hoogte waar een bepaalde hardheid heerst. De bewoners hebben geen reserve meer om zich bezig te houden met een ander, laat staan hun problemen. Het is een ieder-voor-zich wereld waar het hoofd boven water houden al moeilijk genoeg is. Ook de onverdraagzaamheid en het latente racisme komt aan bod, maar zeker ook de flexibiliteit en draagkracht van de mens om er te leven en te overleven. De mens achter de armoede wordt zichtbaar en deelt met de kijker zijn frustraties en angsten, zijn verlangens en dromen.