Bezoek onze mobiele website

Rabot

Christina Vandekerckhove - België - 2017 - 93 min.
Documentaire

In het kader van DE GENTSE FILMFEESTEN
- op zondag 17 juli om 17.15
- op vrijdag 22 juli om 20.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

‘Rabot’ vertelt het verhaal van het sociale woonblok dat enkele jaren terug tegen de vlakte ging. Mensen die een uitweg zoeken in hun miserie komen er van het dak springen, zij die nergens anders een woning vonden, kregen er een plaats. Zowel de bewoners als het gebouw moeten weg, het einde van een woelig tijdperk. We volgen een aantal bewoners tijdens de laatste maanden van hun leven in de woontoren. Een raamvertelling over liefde, eenzaamheid en armoede in het hart van onze Westerse samenleving.

De problematiek van armoede, in een regio die als één van de rijkste ter wereld wordt beschouwd, is brandend actueel. Het zijn verhalen die verteld moeten worden. In de film maken we kennis met een veelheid aan personages die ons een inkijk geven in het reilen en zeilen van hun micro-maatschappij. Een klein dorp in de hoogte waar een bepaalde hardheid heerst. De bewoners hebben geen reserve meer om zich bezig te houden met een ander, laat staan hun problemen. Het is een ieder-voor-zich wereld waar het hoofd boven water houden al moeilijk genoeg is. Ook de onverdraagzaamheid en het latente racisme komt aan bod, maar zeker ook de flexibiliteit en draagkracht van de mens om er te leven en te overleven. De mens achter de armoede wordt zichtbaar en deelt met de kijker zijn frustraties en angsten, zijn verlangens en dromen.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art