Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rk-2
Skoop sessions
Rk2

Jeugdfilmfestival JEF 2022

Jeugdfilmfestival JEF 2022

Tijdens de krokusvakantie landt het jeugdfilmfestival (i.s.m. JEF) terug in Studio Skoop!
Dit jaar staat het festival in het teken van de Wetenschap in al haar facetten.

Van zat. 26 februari t.e.m. zon. 6 maart staat er dagelijks een prachtige festivalfilm op het menu.

Hieronder vindt u een overzicht van alle vertoningen. Voor meer informatie, foto’s en trailer kunt u klikken op de foto’s of filmtitels.

Tickets (8 euro / korte films: 7 euro) zijn hieronder te koop: een klik op het gewenste vertoningsuur brengt u naar de verkooppagina.

Veel filmplezier!

DE AVONTUREN VAN PIM & POM IN HET MUSEUM (3+)
Gioia Smid - Ned. gesproken - 45 min.

Zag jij al ooit poezen in een museum? De twee nieuwsgierige katten Pim & Pom voelen zich er helemaal thuis. Op hun ontdekkingstocht langs allerlei musea duiken ze telkens in een of ander kunstwerk.

In première te zien!

* Zaterdag 26/02: 14.30

MIJN LEVEN IN VERSAILLES (6+)
Nathaniel Hlimi & Clémence Madeleine-Perdrillat - Ned. gesproken - 49 min.

Het weesmeisje Violette gaat bij haar oom wonen, die opzichter is in het beroemde paleis van Versailles. Violette heeft een hekel aan hem: hij stinkt, heeft geen tafelmanieren en snurkt vreselijk. Maar tussen de blinkende spiegelzalen en strak aangelegde tuinen groeien de brombeer en het meisje stilaan naar elkaar toe.

“Mijn Leven in Versailles” wordt vertoond in combinatie met de kortfilms “Paraplu’s” en “Pompier”.

* Zondag 27/02: 14.30

HITLER HEEFT MIJN ROZE KONIJN GESTOLEN (10+)
Caroline Link - Ned. ondertiteld - 119 min.

Anna heeft het te druk met schoolwerk en vrienden om te beseffen dat de wereld op springen staat. Overal in Berlijn duiken posters op met de afbeelding van Hitler en de sfeer van oproer hangt in de straten. Wanneer de familie halsoverkop moet vluchten uit Duitsland, beseft Anna dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Vanaf nu is ze een vluchteling, die nieuwe talen leert en nieuwe vrienden maakt.

Naar het ontroerende levensverhaal van de auteur Judith Kerr.
Prijswinnaar op het JEF festival in 2021.

* Maandag 28/02: 14.30

KABAM! (4+)
Elisabeth Hesemans - Ned. gesproken - 48 min.

Ben jij wel eens bang? Zo bang dat je hart bonkt en je benen trillen? De kinderen uit de klas van meester Mo wel. Voor de hond bijvoorbeeld, of voor de zwemles, of om voor gek te staan in de klas. In “Kabam!” maken we kennis met een klas kleuters en de speelse oplossingen voor hun grootste angsten.

In première te zien!

* Dinsdag 01/03: 14.30

POESLIEF 2 (5+)
Ignas van Schaick - Ned. gesproken - 60 min.

De kat Abatutu vertelt zijn levensverhaal aan zijn twee neefjes: hij verklapt de hoogtepunten uit zijn carrière, en vertelt hoe hij de beroemdste kat van Nederland werd. Zo komen wij ook een heleboel te weten over katten. Dat ze eigenwijs zijn, soms lui, soms overmoedig, maar vooral altijd heel … schattig!

In première te zien!

* Woensdag 02/03: 14.30

HET BLAUWE MEISJE (9+)
Keivan Majidi - Ned. ondertiteld - 84 min.

In een klein dorpje ergens in de bergen in Koerdistan wonen kinderen die gek zijn op voetbal. Er is wel een probleem: Nergens in het rotsige dorp is er een vlakte waar ze kunnen spelen. Ze besluiten dan maar het heft in eigen handen te nemen en op zoek te gaan naar een plaats die groot en vlak genoeg is om er een voetbalveld van te maken.

In première te zien!
i.s.m. CINEMA BELMUNDO

* Donderdag 03/03: 14.30

MENEER PAPIER (2+)
Steven De Beul & Ben Tesseur - Ned. gesproken - 40 min.

Meneer Papier knipt zijn eigen wereld: hij knipt een fles water tegen de dorst, een appel tegen de honger, of een hond om mee te wandelen. Maar sommige voorwerpen die hij knipt, hebben een eigen willetje. Deze stop-motionfilmpjes (naar de boeken van Elvis Peeters en Gerda Dendooven) zijn een pure ode aan de verbeelding.

* Vrijdag 04/03: 14.30

DE SCHOOLTUIN (6+)
Mark Verkerk - Nederland - 2020 - 60 min.

Vlees groeit aan de bomen, toch? Melk komt vanzelf uit een fles, toch? Veel kinderen weten niet waar het eten op hun bord vandaan komt. Daarom nemen de basisscholen in Nederland elk jaar de kinderen mee op uitstap naar de velden. Daar leren ze zaaien, verbouwen en eten koken. Ga met hen mee!

In première te zien!
i.s.m. CINEMA BELMUNDO

* Zaterdag 05/03: 14.30

MOONBOUND (6+)
Ali Samadi Ahadi - Ned. gesproken - 85 min.

Peter vertrekt op een magisch avontuur om zijn kleine zusje te redden van het verschrikkelijke maanmonster. Gebaseerd op het kinderboek ‘Peterchens Mondfahrt’ (‘Petertjes reis naar de maan’) van Gerdt von Bassewitz uit 1915, dat wereldberoemd is in Duitsland.

* Zondag 06/03: 14.30

——————————————————

VORIGE EDITIES VAN HET JEUGDFILMFESTIVAL:

Jeugdfilmfestival 2021

Jeugdfilmfestival 2020