Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rk en
Prk2
Ap rk

Opera, Ballet & Film ‘23-‘24

In samenwerking met Opera Ballet Vlaanderen presenteert Studio Skoop Cinema een boeiende selectie films die zich laat inspireren door de opera’s en de dansvoorstellingen van Opera Ballet Vlaanderen. De filmtitels slaan niet alleen bruggen naar de thematiek en/of de muziek van de gespeelde werken, maar eveneens naar de scenische concepten van de producties.

GALLOPING MIND, Wim Vandekeybus

Een tweeling wordt bij de geboorte gescheiden en groeit op in verschillende werelden, de jongen in een straatbende en het meisje in de middenklasse, totdat ze elkaar ontmoeten en samen op zoek gaan naar hun verleden. Galloping Mind was het langspeelfilmdebuut van de Belgische choreograaf Wim Vandekeybus. Zijn dansvoorstelling PUUR over geweld tegen onschuldigen is in het voorjaar van 2024 voor het eerst te zien bij Opera Ballet Vlaanderen.

Galloping Mind is te zien op zondag 17 maart 2024 om 14u30 in Studio Skoop
Klik hier voor tickets

——————————————————

REEDS VOORBIJ IN DEZE REEKS:

THE CONGO TRIBUNAL, Milo Rau

In het kader van de seizoensopener La clemenza di Tito, geregisseerd door Milo Rau, wordt zijn documentairefilm The Congo Tribunal vertoond. Milo Rau bracht daders, slachtoffers, getuigen en experts van de oorlog in Congo samen in Bukavu/Oost-Congo en een maand later in Berlijn voor een driedaags burgerlijk tribunaal.

Opgelet! De film is ondertiteld in het Engels en het Frans.

The Congo Tribunal was te zien op zondag 24 september 2023 om 14u30 in Studio Skoop

YOU AND ME, Fritz Lang

Regisseur Fritz Lang creëerde met zijn You and Me een merkwaardige combinatie van komedie, soap opera, gangsterfilm, musical en sociale kritiek. Hij liet zich voor deze film noir over criminaliteit inspireren door de Lehrstücke van Bertolt Brecht, theaterstukken met een didactische inslag. De muziek in de film is gecomponeerd door Kurt Weill, die vaak samenwerkte met Brecht voor onder andere Die Dreigroschenoper (1928), Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny (1930) en het ballet chanté Die sieben Todsünden (1933). Vanaf december 2023 is dat laatste te zien in een nieuwe choreografie bij Opera Ballet Vlaanderen.

Opgelet! Originele Engelstalige versie zonder ondertiteling.

You and Me was te zien op zondag 10 december 2023 om 14u30 in Studio Skoop

AVANT L’HIVER, Philippe Claudel

Philippe Claudel regisseerde deze melancholische thriller over een neurochirurg wiens perfecte leven op losse schroeven komt te staan wanneer hij plots anonieme boeketten rode rozen geleverd krijgt. Claudel is zowel schrijver als filmmaker. In het voorjaar van 2024 gaat Brodeck in première bij Opera Ballet Vlaanderen, een nieuwe opera van componist Daan Janssens, naar Claudels duistere roman Le rapport de Brodeck.

Avant l’hiver was te zien op zondag 25 februari 2024 om 14u30 in Studio Skoop

——————————————————

EERDERE EDITIES:

OPERA, BALLET & FILM ‘23

OPERA, BALLET & FILM ‘22

OPERA, BALLET & FILM ‘19-‘20