Bezoek onze mobiele website

The Shining

Stanley Kubrick - UK/USA - 1980 - 144 min.
met Jack Nicholson, Shelley Duvall, Scatman Crothers, …

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / PURE CINEMA
- op woensdag 10 augustus om 19.45
- op vrijdag 12 augustus om 21.45
- op zondag 14 augustus om 19.45
- op dinsdag 16 augustus om 17.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

4k restauratie geleid door Steven Spielberg en Leon Vitali (Kubricks trouwste medewerker).

‘The Shining’ werd in 1980 eerder lauw ontvangen door de pers. De film was lang niet zo griezelig of spannend als andere genrefilms van dat moment. Stephen King, die het originele verhaal schreef over een conciërge in een leeg hotel die gek wordt en zijn familie probeert uit te moorden, was nog geen household name. En Kubrick, als één van de grootste regisseurs van zijn tijd, werd niet met het horrorgenre vereenzelvigd. Horror voor fijnproevers dus, dat is zoals een dure fles wijn: je moet het leren appreciëren en het wordt alleen beter met de tijd. Cinefielen en oenologen komen en gaan, maar het werk van Kubrick blijft voor altijd bestaan!

‘The Shining’ is en blijft dus een hypnotiserende klassieker die beeldschone filmkaders combineert met tonnen sfeer en ongezelligheid. De film zit boordevol iconische scènes die het collectieve geheugen kleur geven. Nu dus tijdelijk te bewonderen in ‘extended version’ en in 4k. Jack Nicholson over de rooie zien gaan, dat is in elk formaat entertainend, maar dit (verguisde) meesterwerk van Kubrick op groot scherm zien, dat is cinema in haar puurste vorm.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art