Bezoek onze mobiele website

Control

Anton Corbijn - UK/USA/Japan/Frankrijk - 2007 - 122 min.
met Sam Riley, Samantha Morton, Craig Parkinson, …
Filmfestival Cannes (2007): 4 awards (o.a. Camera D’or) 4 British Independent Film Awards (o.a. Beste Film)

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / PURE CINEMA
- op woensdag 10 augustus om 17.15
- op donderdag 11 augustus om 22.15
- op zaterdag 13 augustus om 17.15
- op dinsdag 16 augustus om 20.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

Het filmdebuut van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn over Ian Curtis (van Joy Division) is in zekere zin een anti-rockfilm. Waar normale biopics over rockgoden vervallen in het seks-en-drugs-en-rock-en-roll mantra toont Corbijn een intiem zwart-wit portret van een jonge man die vecht om ‘control’ over zijn leven te krijgen. Corbijn doet dat met zoveel zin voor esthetiek – elk frame is een award winnende foto – dat men niet goed weet of het nu de schoonheid van de beeldvoering dan wel het tragische leven van de te vroeg overleden Curtis is dat ontroert. De film volgt hem gedurende de bewogen eerste jaren van de band en schetst tegelijkertijd de grimmige stemming die onder de jonge generatie Engelsen leeft.

De film is gebaseerd op de memoires van Curtis ’ vrouw, die tevens optrad als coproducent. De liefde voor haar enigmatische en vooral getroebleerde man blijkt uit elke zin, maar gelukkig worden ook zijn donkere kanten niet geschuwd. De buitenechtelijke relaties, de angst en het verdriet en bovenal het enorme gevoel van onzekerheid dat met zijn epilepsie gepaard gaat, komen allemaal op ingetogen wijze aan bod.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art