Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rk-2
Skoop sessions
Rk2

Jeugdfilmfestival JEF 2023

Jeugdfilmfestival JEF 2023

Krokusvakantie? Dat betekent maar één ding: het Jeugdfilmfestival i.s.m. JEF! Het leukste festival voor jeugdfilm en audiovisueel experiment is dit jaar aan zijn 35ste editie toe.

Proef van zat. 18 t.e.m. zon. 26 februari dagelijks van een heerlijke festivalfilm in Studio Skoop!

Hieronder vindt u een overzicht van alle vertoningen. Voor meer informatie, foto’s en trailer kunt u klikken op de foto’s of filmtitels. Tickets (9 euro / korte films: 8 euro) zijn ook hieronder te koop: een klik op het gewenste vertoningsuur brengt u naar de verkooppagina.

Veel filmplezier!

KNOR (5+)
Mascha Halberstad - Vlaamse versie - 72 min.

Fantasie en realisme gaan hand in hand in deze inventieve familiekomedie. Aandoenlijke momenten worden afgewisseld met laconieke grappen en goed ontwikkelde personages. Kort door de bocht is het het verhaal van een meisje dat van een vervreemde opa een varken krijgt terwijl ze eigenlijk een hond wou. Ze raakt steeds meer gehecht aan het dier waardoor de schok des te groter is als blijkt dat de opa andere plannen heeft met kleine Knor…

Knor is gebaseerd op het kinderboek ‘De wraak van Knor’ van Tosca Menten dat Halberstad en scenarist Fiona van Heemstra enthousiast naar hun hand hebben gezet. De invloed van Roald Dahl is nooit veraf. De levendige expressie van de knap gestileerde figuren en de zorg waarmee de stemmencast het geheel tot leven brengt zorgen ervoor dat de film erin gaat als gesneden ham. Oink oink!

Met een Vlaamse stemmencast om vingers, duimen en poten bij af te likken, met onder andere Maaike Cafmeyer, Titus De Voogdt, Barbara Sarafian, Jelle De Beule, Dominique Van Malder en Jan Bijvoet.

* Zaterdag 18/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)
In aanwezigheid van stemacteurs Jelle De Beule en Titus De Voogdt. Ze vertellen je leuke weetjes over het stemmenwerk in de film en beantwoorden al jullie vragen!

KNOFJE (3+)
Rita Horst - Ned. gesproken - 60 min.

De herkenbare kleine avonturen van de super snoezige kleuter Knofje zijn uitgegroeid tot echte tv-klassiekers. De korte afleveringen zijn even leuk voor jonge kinderen als voor hun ouders. Een animatie spin-off van de reeks is ook te zien op Ketnet, maar mis het origineel op groot scherm niet!

Knofje is een roodharig meisje van vier-en-een-half. Bij mama thuis beleeft ze kleine, alledaagse avonturen in en rond het huis. Ze speelt verstoppertje of bouwt samen met papa een kasteel. Ze helpt haar moeder om de babykamer klaar te zetten voor haar nieuwe broertje of zusje. En op weg naar huis van de bakker vindt ze een dode vlieg, die ze gaat begraven met haar oma. Elke aflevering bestaat uit een kort verhaaltje, waarbij Knofje op onderzoek uit gaat.

* Zondag 19/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

NO-NO’S RUIMTEAVONTUUR (3+)
Washim Boutaleb Joutei - Ned. gesproken - 47 min.
Belgische première!

3, 2, 1… klaar om op te stijgen! In dit fantasierijke avontuur van Belgische bodem belanden No-No en zijn eigenaardige vriendjes op een onbekende planeet. Ze beleven er de mafste dingen en maken zelfs een nieuwe vriend: het groene mannetje Croak! Het kleurrijke 3D van de stopmotion klei-animatie zit vol humor voor kinderen én volwassenen. Het eenvoudige verhaal over interplanetaire vriendschap kan alle leeftijden bekoren. Tijdens JEF festival combineren we dit ruimteavontuur met enkele korte No-No-afleveringen tot een grenzeloos plezierige compilatie.

Knotsgekke 3D-animatie voor de kleinste kijkertjes en humoristische referenties voor hun ouders in een avontuurlijk verhaal voor iedereen! Met onder andere de bekende stemacteurs Gene Thomas, Tom Audenaert en Dominique Van Malder.

* Maandag 20/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

KLEINE ALL: DE MENSELIJKE ANTENNE (6+)
Amalie Næsby Fick - Ned. gesproken - 85 min.
Belgische première!

Spannende en grappige 3D-animatiefilm die aan een levendig tempo de avonturen aan elkaar rijgt. Met een Pixar-achtige emotionele finale over de waarde van vriendschap en het belang van zeggen wat je écht denkt.

Wanneer All optreedt als menselijke antenne zodat zijn buurman contact kan zoeken met UFO’s, zet hij een geweldig avontuur in gang. Er landt een telepathisch groen ruimtemeisje, net wanneer All zich wat eenzaam voelt, en ze worden snel vrienden. Maar een verzamelaar van opgezette dieren wil het meisje voor zijn collectie. All zet alles op alles om haar zo snel mogelijk weer de ruimte in te helpen.

* Dinsdag 21/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)
* Vrijdag 24/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

DOUNIA & DE PRINSES VAN ALEPPO (9+)
Marya Zarif & André Kadi - Frans gesproken/Nederlands ondertiteld - 72 min.
Belgische première!

Het vrolijke zesjarige meisje Dounia moet haar huis in Aleppo verlaten en gaat met haar grootouders op zoek naar een nieuwe thuis. Ze worden daarbij geholpen door betoverde zaadjes die Dounia in haar zak vindt. Deze magisch-realistische animatiefilm refereert naar oude Arabische verhalen vol universele aantrekkingskracht, voor zowel kinderen als volwassenen.

De bedrieglijk eenvoudige animatiestijl en betoverende muziek slepen de kijker mee in deze feestelijke blik op het leven, hoe somber de vooruitzichten soms ook zijn. De stijl doet soms denken aan die van Marjane Satrapi (Persepolis). Logisch, want ook deze film is gebaseerd op de graphic novel die een van de regisseurs schreef. Een mooie ode aan veerkracht en optimisme.

* Woensdag 22/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

KIWI & STRIT 3 (2+)
Esben Toft Jacobsen - zonder dialogen - 30 min.
Belgische première!

Op een open plek in het bos wonen twee grappige, pluizige, knuffelachtige wezentjes. Kiwi is geel, netjes en voorzichtig. Strit is paars, groezelig en wild. Maar allebei zijn ze nieuwsgierig en willen ze alles uitproberen. Wat ze ook doen, het loopt meestal mis. Gelukkig kunnen ze daar heel hard om lachen. Met hun snoepjesvorm en koddige brabbeltaaltje lijken ze wel verre familie van de Minions, maar dan nóg schattiger.

Deze reeks mooi geanimeerde en kleurrijke afleveringen over een levendig vriendjesduo doet kleuters gegarandeerd schateren. Hilarisch grappig, avontuurlijk en afwisselend.

* Donderdag 23/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

TOTEM (8+)
Sander Burger - Ned. gesproken - 2022 - 95 min.
Belgische première!

‘Totem’ was de openingsfilm van het Nederlandse filmfestival Cinekid en is een verbeeldingsrijke thriller en vluchtelingendrama in één. Het sprekende beeld van het stekelvarken dat letterlijk en figuurlijk achter het hoofdpersonage staat, versterkt de emotionele maar optimistische betekenis.

Ama werd geboren op de boot vanuit Senegal naar Nederland, maar ze voelt zich 100% Nederlandse. Het is dan ook absurd dat de politie haar gezin het land uit wil sturen. Dat gaat Ama niet zomaar laten gebeuren en ze wordt daarbij geholpen door haar beste vriend Thijs en… door een reusachtig stekelvarken, haar totemdier!

* Zaterdag 25/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

YOURLAND (7+)
Peter Budinský - Ned. gesproken - 85 min.
Belgische première!

De 10-jarige Riki loopt weg van huis, de instructies van een lichtgevende steen achterna. Hij belandt recht in de parallelle wereld Yourland waar hij zijn zwakke hart en zijn alledaagse problemen vergeet. Yourland wordt bevolkt door excentrieke personages, wonderlijke machines en pratende apen en raven. Samen met de brutale maar moedige Emma, een metalen robot en een apengeneraal probeert Riki de magische steen uit de handen van andere gegadigden te houden. Hij houdt hem verborgen in zijn hart, hopelijk zit hij daar veilig?

Deze kleurrijke animatiefilm is een fantasierijke en geheimzinnige ontdekkingsreis door een verborgen wereld vol valstrikken, humor en… hart.

* Zondag 26/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

——————————————————

VORIGE EDITIES VAN HET JEUGDFILMFESTIVAL:

Jeugdfilmfestival 2022

Jeugdfilmfestival 2021

Jeugdfilmfestival 2020