Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rk en
Prk2
Ap rk

Jeugdfilmfestival JEF 2024

Krokusvakantie? Dat betekent maar één ding: Jeugdfilmfestival! Waar komen verhalen meer tot leven dan tijdens dit filmfeest voor iedereen vanaf 1,5 jaar? Bekijk ze in prachtige films, of creëer ze zelf tijdens toffe workshops.

Proef van zat. 10 t.e.m. zon. 18 februari dagelijks van een heerlijke festivalfilm in Studio Skoop!

Hieronder vindt u het volledige programma. Voor meer informatie, foto’s en trailer kunt u klikken op de foto’s of filmtitels. Tickets (9 euro / korte films: 8 euro) zijn ook hieronder te koop: een klik op het gewenste vertoningsuur brengt u naar de verkooppagina.

Er is dit jaar ook een Jeugdfilmfestival voor scholen in de week voor de krokusvakantie.

Veel filmplezier!

——————————————————

PROGRAMMA KROKUSVAKANTIE

MUSH-MUSH: TERUG NAAR HET BOS (4+)
Joeri Christiaen - België/Frankrijk - 2024 - 44 min.
Nederlands gesproken
WERELDPREMIÈRE

De enthousiaste paddenstoel Mush-Mush beleeft in het bos wilde avonturen met zijn vrienden. In deze verzameling gaat hij terug naar het bos, op zoek naar een krekel, speelt hij verstoppertje en probeert hij een dief te vangen.

Een programma van 3 gloednieuwe, zeer schattige Mush-Mush-filmpjes.

* Zaterdag 10/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

DANCING QUEEN (9+)
Aurora Langaas Gossé - Noorwegen - 2023 - 92 min.
met Liv Elvira Kippersund Larsson, Cengiz Al, Viljar Knutsen Bjaadal, Anne Marit Jacobsen, ...
Noors gesproken, Nederlands ondertiteld
VLAAMSE PREMIÈRE

Mina wil zo graag bij de coole kids horen op school. En ze wil zéker indruk maken op de populaire hiphopdanser E.D. Win. Met de hulp van haar eigenwijze oma daagt Mina zichzelf uit om mee te doen aan een danswedstrijd. Van repetities tot auditie en spetterend slotnummer leert Mina van zichzelf te houden.

Een geweldige crowdpleaser over verliefd worden, trouw blijven aan jezelf en dansen, dansen, dansen!

Voorafgegaan door de korte film ‘Arman & Elisa’

* Zondag 11/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets) - belevingsvertoning met liefdesclichés

ZOTTE VRIENDEN (3+)
Diverse Regisseurs - België/Litouwen/Polen/Frankrijk/Duitsland/Denemarken - 2023 - 47 min.
Zonder dialogen
VLAAMSE/BELGISCHE PREMIÈRE

De beste vrienden zijn de gekste vrienden! En die vind je zeker in deze verzameling korte filmpjes. Zo is er een vleermuis die van zonlicht houdt en bevriend raakt met een muis. Of wat dacht je van een paar sokken dat elkaar kwijtraakt na het rondtollen in de wasmachine?

Wist je dat varkens graag dansen met hun vriendjes? Ontdek het in deze zeven korte en fantasierijke filmpjes over verbazende vriendschappen.

* Maandag 12/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

SIROCCO EN HET KONINKRIJK VAN DE WIND (6+)
Benoît Chieux - Frankrijk - 2023 - 74 min.
Nederlands gesproken
met de stemmen van Lotte De Clerck, Eva Kamanda, Bill Barberis, Sali Haidara en Rocky Sturm
VLAAMSE PREMIÈRE

De twee onbevreesde zusjes Juliette en Carmen belanden per ongeluk in de wereld uit hun lievelingsboek. Daar veranderen ze in katten en worden ze van elkaar gescheiden. Met de hulp van zangeres Selma proberen ze hun weg te vinden. Zullen ze Sirocco ontmoeten? Is deze tovenaar even angstaanjagend als in het boek? En vooral: zullen ze ooit weer thuis geraken?

Een schitterende animatiefilm met echo’s van Spirited Away en Alice in Wonderland. Het meeslepende verhaal over twee dappere zusjes, de prachtige 2D-animatie en de epische muziek vormen het recept voor een betoverende bioscoopervaring!

* Dinsdag 13/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

NINA EN HET GEHEIM VAN DE EGEL (6+)
Alain Gagnol & Jean-Loup Felicioli - Frankrijk - 2023 - 72 min.
Nederlands gesproken
VLAAMSE PREMIÈRE

Elke avond vertelt Nina’s papa over een egel die de wereld ontdekt. Plots verliest hij zijn werk in de fabriek. Nina en haar beste vriend Mehdi willen hem helpen. Als echte detectives gaan ze op zoek naar een schat in die fabriek. Maar dat is buiten een boze bewaker en een woeste hond gerekend…

Een eenvoudig maar heel mooi detectiveverhaal over een meisje dat haar vader blij wil maken. Hou je van animatiefilms? Dan zal je veel elementen herkennen. Het egeltje lijkt zo uit een oud Mickey Mouse-filmpje te wandelen!

Voorafgegaan door de korte films ‘Kleine Ventilator’ en ‘Brokkelen’.

* Woensdag 14/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

KIJK EENS OMHOOG! (1,5+)
Diverse Regisseurs - 2023 - 35 min.
Zonder dialogen
BELGISCHE PREMIÈRE

Vijf korte verhalen over de wondere wereld boven ons hoofd. Over een spinnetje dat naar de maan wil slingeren en een jongetje dat wolken kweekt. Maar ook over de zon die boos is omdat de mensen de aarde vervuilen.

Deze verzameling kortfilms brengt peuters met hun hoofd in de wolken.

* Donderdag 15/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets) + beweeg-voorfilmpje

STIP & VLEK (3+)
Lotta & Uzi Geffenblad - Zweden - 2011 - 42 min.
Zonder dialogen
KLASSIEKER

Kijk, daar heb je Stip & Vlek. Stipt is gestipt en Vlek is gevlekt. Precies zoals het hoort. Stilzitten kunnen ze niet. Ze buitelen van het ene avontuur in het andere. Ze houden van picknicken, de kamer behangen, stempels maken en piraat spelen. Bruisend van fantasie bezorgen ze het allerjongste publiek een echt filmfeest.

Deze film is één van die schaarse prenten die ook de allerkleinsten kunnen boeien. Hij is gemaakt in stop-motion, waarbij figuurtjes ‘levend’ worden door ze voor de beeld per beeld fotograferende camera telkens lichtjes van houding te veranderen. Het universum van Stip & Vlek ziet er precies uit zoals de wereld van een kleuter. Er wordt gespeeld met vormen en kleuren, ondersteund door aanstekelijke muziek. De film is opgebouwd uit 7 charmante verhaaltjes, die ook voor volwassenen genietbaar zijn.

* Vrijdag 16/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

KIJK SMAKELIJK (3+)
Diverse Regisseurs - België/Frankrijk - 2019/2020 - 47 min.
Nederlands gesproken
VLAAMSE PREMIÈRE

Smul je mee? Een kleine kikker ontdekt wat dieren allemaal eten en een kuikentje bakt muffins. Een pauw wil van zijn buikpijn af en een beer slikt per ongeluk een vlieg in. En dan zijn we nog niet eens op reis geweest naar het land van Mevrouw Boterham.

Deze vijf smakelijke verhaaltjes over etende dieren zijn grappig, speels en soms absurd. Stuk voor stuk bezorgen ze peuters en kleuters een glimlach op het gezicht én een knorrende maag.

* Zaterdag 17/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

LINDA WIL KIP! (6+)
Sébastien Laudenbach & Chiara Malta - Italië/Frankrijk - 2023 - 73 min.
Nederlands gesproken
met de stemmen van Lynn Van Royen, Tine Embrechts, Sophia Couvreur en Mauro Pawlowski
VLAAMSE PREMIÈRE

Linda’s mama heeft iets goed te maken met haar ondeugende dochtertje. Ze belooft daarom om kip klaar te maken zoals Linda’s papa dat vroeger deed. Alleen… waar vind je een kip tijdens een algemene staking? Dat zou weleens een dolle zoektocht kunnen worden.

Deze kleurrijke animatiefilm is schitterend in zijn eenvoud. Een visueel uniek en wildkomisch avontuur met een groot hart.

Voorafgegaan door de korte film ‘Prinses Aubergine’

* Zondag 18/02: 14.30 (klik op het vertoningsuur voor tickets)

——————————————————

JEUGDFILMFESTIVAL MET DE KLAS

Nieuw: voor scholen wordt er dit jaar ook een Jeugdfilmfestival georganiseerd. Dit gaat door tijdens de schooluren, in de week voor de krokusvakantie. Bij ons in Studio Skoop gaan er 2 vertoningen door in dit kader, op 5 en 6 februari 2024, telkens om 10u30. Scholen kunnen zich inschrijven via de website van JEF. De prijs bedraagt slechts 5 euro per leerling (2 euro per indicatorleerling), begeleiders gratis. Ook kleine groepen kunnen zich inschrijven.

LES SECRETS DE MON PÈRE (10+)
Véra Belmont - België/Frankrijk - 2022 - 74 min.

De Joodse kinderen Michel en Charly beleven een gelukkige jeugd in de jaren 1960. Omdat hun vader heel discreet is en niets vertelt over zijn verleden, stellen de broers zich voor dat hij vroeger een groot avonturier was. Of een piraat? Een schattenjager? Maar wat verbergt hij echt? Een betoverende stripverfilming over het belang van herinneringen, de relaties tussen vaders en zonen, en het verwerken van oorlogstrauma’s.

* Schoolvertoning op maandag 05/02 om 10u30 - klik hier om in te schrijven

FRAGILE (14+)
Emma Benestan - Frankrijk - 2021 - 99 min.

Azzedine werkt voor een oesterkweker in het Franse kustplaatsje Sète. Wanneer hij zijn vriendin, de actrice Jessica, een huwelijksaanzoek doet, zegt ze onverwachts ‘nee’. Om haar terug te winnen schakelt Az zijn vrienden Raphaël, Ahmed, Kalidou en Lila in. Lila biedt zelfs aan om hem te leren dansen, zodat hij indruk kan maken op een feest waarvoor ook Jessica is uitgenodigd.

‘Fragile’ is een vrolijke, kleurrijke komedie op maat van jongeren over verliefdheid en mannelijkheid. De interessante culturele context en aandacht voor de Franse taal vormen een toegankelijke ingang naar allerlei klasopdrachten.

* Schoolvertoning op dinsdag 06/02 om 10u30 - klik hier om in te schrijven

——————————————————

VORIGE EDITIES VAN HET JEUGDFILMFESTIVAL:Jeugdfilmfestival 2023Jeugdfilmfestival 2022Jeugdfilmfestival 2021


Jeugdfilmfestival 2020