Bezoek onze mobiele website

Cobain: Montage Of Heck

Brett Morgen - USA - 2015 - 132 min.
Documentaire

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / A SECOND CHANCE
- op donderdag 25 augustus om 22.00
- op zondag 28 augustus om 19.45
- op dinsdag 30 augustus om 17.15
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

Dit is de eerste documentaire die tot stand kwam met toestemming van Cobains weduwe Courtney Love en die mede geproduceerd werd door hun dochter Frances Bean Cobain. Regisseur Brett Morgen (die o.a. ook ‘Crossfire Hurricane’ maakte over The Rolling Stones) kreeg toegang tot Cobains archief. Hij ontdekte dagboeken, video-opnames en nooit uitgebrachte demo’s. “Ik heb meer dan 200 uur aan onuitgegeven muziek en audio ontdekt, een hoop schilderijen en sculpturen, een massa nooit vertoonde video-opnames en meer dan 4.000 bladzijden notities.”

Met de hulp van de animaties van Hisko Hulsing komt dit archiefmateriaal tot leven. De Nederlander mocht ook het verhaal aanvullen als er geen beeldmateriaal voorhanden was, met name van Cobains getroebleerde tienerjaren. Dat schept intimiteit. De beelden van vroege Nirvana-optredens zijn goud waard: Cobain die alles geeft in een halfleeg jeugdhuis, dat is een natte droom voor rockfans. We horen een knap staaltje geluidsmontage als die live-opnames worden aaneengeregen aan de hits, maar ook aan de obscure geluidsopnames die Cobain maakte voor zijn cassette Montage of heck, een mixtape uit 1988.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art