Bezoek onze mobiele website

9 mois ferme

Albert Dupontel - Frankrijk - 2013 - 80 min.
met Albert Dupontel, Sandrine Kiberlain, Bouli Lanners, Christian Hecq, Yolande Moreau

Ariane Felder is zwanger. Dat is vreemd, want Felder is een alleenstaande jonge rechter die er strenge morele principes op nahoudt. Nog verrassender is het feit dat de vader van het kind, volgens de vaderschapstest, een gevaarlijke crimineel is. Ariane, die zich niets kan herinneren, probeert te begrijpen wat haar is overkomen en wat ze zoal kan verwachten…

Dit lijkt wel het script voor een slechte B-film, maar 9 mois ferme is beter dan men zou vermoeden. Het eerste half uur is zelfs ronduit hilarisch, vooral dankzij het acteertalent van Sandrine Kiberlain.

De Fransen hebben er zich sinds het succes van Intouchables blijkbaar toe verplicht om elk jaar een feelgoodmovie te maken en met 9 mois ferme zijn ze daar weer in geslaagd. De film lokte in eigen land meer dan 2 miljoen bezoekers, werd genomineerd voor zes Césars en won er twee, één voor beste scenario en één voor beste actrice.

Vanaf 16 jaar

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac